Екскурзия за наблюдение на слънчевото затъмнение в САЩ                

Екскурзия в САЩ за наблюдение на пълното слънчево затъмнение през 2017 година.

Подходящи места за наблюдение на затъмнението на територията на САЩ     Подходящи точки за наблюдение на затъмнението на източното крайбрежие     Анимация на пътя на сянката на Слънцето върху земната повърхност

ПЪЛНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ 2017
На 21 август 2017 г. през цяла Северна Америка ще премине сянката на Луната.

Астрономическа асоциация - София и Руал Травел
ви предлагаме екскурзия включваща освен наблюдение на явлението с телескопи и посещение на много забележителности, като музеите на прочутия научноизследователски и образователен институт Смитсониян, природонаучния музей в Ню Йорк и мн.др.

АКТУАЛИЗАЦИЯ НА ПРОГРАМАТА И СРОКОВЕ ЗА ЗАПИСВАНЕ

Информация за екскурзията в сайта на туристическа агенция Руал Травел.

ИЗТОЧНО КРАЙБРЕЖИЕ
НЮ ЙОРК - ЧАРЛСТЪН - КОЛУМБИЯ - ФИЛАДЕЛФИЯ - ВАШИНГТОН

Екскурзията включва 3 нощувки в Чарлстън, 3 нощувки в Ню Йорк, 2 нощувки във Вашингтон в хотели 3***+/4****, централно разположени, турическа програма с екскурзовод на български език в Чарлстън, Вашингон, Ню Йорк, посещение на град Колумбия за слънчевото затъмнение, придружител от туроператора с групата по време на престоя в САЩ.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 19.08.2017
СОФИЯ – ЧАРЛСТЪН

Полет София – Чарлстън с прекачване в Европа и Атланта. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел Charleston Marriott 4****. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 20.08.2017
ЧАРЛСТЪН

Полудневна обиколка на Чарлстън – един от най-европейските градове на Източното крайбрежие на САЩ с туристически транспорт за 4 часа и пешеходна разходка. Градът е наречен „Укрепеният град”, т. като първото английско селище е било обградено от фортификационна система, за да го предпазва от нашествията на Франция и Англия. Чарлстън е красив и спокоен елегантен южняшки град. Тук всичко живо напомня на романа на Маргарет Мичъл „Отнесени от вихъра” – къщите-музеи на Мийтинг стрийт и Бетъри парк, огромните дъбове, драпирани с испански мъх, „редицата” от къщи, наречена „дъга” заради боядисаните в пастелни цветове сгради по протежението на Мийтинг стрийт. След обяд - свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 21.08.2017
ЧАРЛСТЪН – КОЛУМБИЯ - ЧАРЛСТЪН

Сутринта отпътуване за Колумбия – столицата на щата Южна Каролина, където в 2:41:50PM (14:41:50ч.) ще започне пълното слънчево затъмнение, което ще продължи 2мин.30сек. Връщане в Чарлстън. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 22.08.2017
ЧАРЛСТЪН - ВАШИНГТОН

Сутринта трансфер до летището в Чарлстън за полет до Вашингтон. Пристигане, трансфер и обиколка на града (с туристически транспорт за 4 часа) и пешеходна разходка - Резиденцията на американските президенти (Белия дом), Министерството на Правосъдието, на Търговията, Националната Данъчна служба, Централното разузнавателно управление (ЦРУ) и др. Ще посетим някои от мемориалите на американските президенти - Вашингтон, Линкълн, Джеферсън и Франклин Рузвелт, борецът за човешки права Мартин Лутър Кинг, мемориалите на загиналите в Корейската и Виетнамската война. Разходката продължава около сградите на Сената (Капитолия), Върховния съд, Библиотеката на Конгреса. Свободно време. Нощувка в хотел Carlyle, A Kimpton hotel 3***+. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 23.08.2017
ВАШИНГТОН

Свободен ден за самостоятелно разглеждане на столицата на САЩ. Възможност за посещение на безплатните музеи, част от Института „Смитсониън” - резултат на дългогодишна изследователска и колекционерска работа и завидна дарителска дейност. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - 24.08.2017
ВАШИНГТОН - ФИЛАДЕЛФИЯ - НЮ ЙОРК

Сутринта отпътуване за Филаделфия с автобус. Пристигане. Пешеходна обиколка из централната част – Градската библиотека, Академията за природни науки, Музея „Франклин”, катедралата „Св. Св. Петър и Павел”, Кметството, Парка на Независимостта (Independence Mall State Park), Камбаната на Свободата (Liberty Bell). Посещение на Залата на Независимостта, където са подписани Декларацията на Независимостта и Конституцията на САЩ (разглеждане отвън). Ще се запознаем с част от културните институти на Филаделфия – Музеят на изящните изкуства, Музеят на Роден, Музеят „Франклин” и др.
Пристигане в Ню Йорк. Настаняване в хотел Doubletree NYC Financial 3***+. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 25.08.2017
НЮ ЙОРК

Обиколка на Манхатън (с туристически транспорт за 4 часа) и пешеходна разходка: Кълъмбъс съркъл – площадът с паметника на Христофор Колумб, Бродуей, Линкълн сентър (включващ сградите на операта Метрополитън, Американския балет и Нюйоркската Филхармония), Дакота билдинг (сградата, в която е живял Джон Ленън, а понастощем - съпругата му Йоко Оно).
Обиколката включва още Сентрал парк, кварталите Апър Уест Сайд и Харлем заедно с прочутия „Аполо тиътър”, Колумбийския университет и катедралата „Сейнт Джон Дивайн” - проектирана като най-голямата катедрала в света, от която днес са завършени все още само две трети. Разходката продължава по елегантното Пето авеню, където се намират най-луксозните апартаменти и магазини на Манхатън и най-прочутите музеи по Мюзиъм майл - т.нар. „Музейна миля” – музеите Метрополитън, Гугенхайм, Купър-Хюит, Нойе Галери и др.
Спиране пред катедралата “Сейнт Патрик” и Рокфелер център с известната позлатена статуя на Прометей, пред която през зимата се организира ледена пързалка и се поставя голямото коледно дърво, сградата на Дженеръл Електрик, главния офис на студиата на Ен Би Си (NBC). Спиране за снимки на Емпайър Стейт Билдинг и Флетайрън – един от първите и най-елегантни небостъргачи в мегаполиса, построен през 1902 г. и наречен „Ютията”, заради изострената му триъгълна форма на ютия. Запознаване с Даунтаун: Сохо, Литъл Итали, Чайна таун. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – 26.08.2017
НЮ ЙОРК

Трансфер до Бетъри парк, разположен в най-южната част на Манхатън, от където ще вземем корабчето до Статуята на свободата – неостаряващият символ на Америка (цената на входния билет от 25 щ.д. се заплаща предварително при записване от България, включва екскурзовод на бълг. език). Запознаване с Уолстрийт, Нюйоркската фондова борса, Федерал хол и църквата „Света Троица” (Trinity church), сградата на Световния финансов център и новопостроения Световен търговски център - най-високата сграда в САЩ, наречена „Кулата на Свободата” (Freedom Tower). Ще разгледаме Мемориала „11-и септември“ (9/11), създаден в памет на жертвите от 2001г. Свободно време. Качване до 102-ия етаж на новата обсерватория на Новия световен търговски център (One World Trade Center) – цената на входния билет от 39 щ.д. се заплаща предварително при записване от България, включва екскурзовод на бълг. език. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – 27.08.2017
ОТПЪТУВАНЕ

Свободно време. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за обратен полет с прекачване в Европа.

ДЕСЕТИ ДЕН – 28.08.2017
БЪЛГАРИЯ

Пристигане в България.

ЦЕНИ

Цена на човек в двойна стая: 1786 щ.д.
Цена на човек в тройна стая: 1646 щ.д.
Доплащане за единична стая – 790 щ.д.

Последователността на екскурзиите и посещаваните обекти е възможно да бъде променяна. При всички случаи упоменатите в програмата мероприятия се осъществяват и наблюдението на слънчевото затъмнение се осъществява на 21.08.2017 г. в град Колумбия.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

3 нощувки в Чарлстън;
3 нощувки в Ню Йорк;
2 нощувки във Вашингтон;
Хотели 3***+/4****, централно разположени;
Транспорт с индивидуален автобус Вашингтон – Филаделфия – Ню Йорк;
Туристически транспорт за обиколките в Чарлстън, Вашингтон, Филаделфия и Ню Йорк;
Всички трансфери;
Екскурзовод и придружител на български език по време на престоя в САЩ.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Чарлстън/Ню Йорк – София;
Самолетeн билет Чарлстън - Вашингтон;
Такса багаж по полета Чарлстън – Вашингтон (около 25 щ.д. за 1 брой куфар на полет)
Закуски – около 140 щ.д.;
Входни такси за музеи и атракции;
Билети за градски транспорт;
Медицинска застраховка;
Американска виза – 160 щ.д. (таксата се заплаща към Посолство на САЩ в Първа инвестиционна банка или ДСК).

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ

Записванията се извършват в офиса на Руал Травел – София 1000, бул. Витоша № 25, ет. 5, тел. 02/989 04 13, e-mail: rual-13@rual-travel.com; www.rual-travel.com срещу предплата от 460 щ.д. на човек, представляваща 30% от стойността на наземния пакет и подписване на предварителен договор до 01.09.2016 г.

Кандидатстване за виза за САЩ: за повече информация при записване в офиса на Руал Травел.

ЗАБЕЛЕЖКИ

1. Важно: туроператорът се ангажира да извърши следните услуги безплатно:
- да попълни онлайн формуляра DS-160 в сайта на Посолството на САЩ на база предоставен въпросник на български език
- да насрочи дата и час за интервюто
- да предостави договор за организирано пътуване като основание за кандидатстване за американска виза

2. Екскурзията се организира с екскурзовод и придружител на български език.

3. Хотелите по програмата са категория 3*+ и 4*. Имената на посочените в програмата хотели се гарантират с подписване на окончателния договор.

4. Хотелите са с много добро разположение – топ център в Чарлстън и Ню Йорк и широк център във Вашингон. Това спестява изключително много време, нещо много важно за големи градове като тези по програмата. В случай, че се ползват периферни хотели, придвижването до центъра ще се увеличи с около 1,30 мин. до 2 часа. Това ще съкрати времето за разглеждане на обектите и ще затрудни изпълнението на програмата.

5. В случай че 3-ма или 4-ма души желаят настаняване в една стая, ще бъдат настанени в стая с 2 отделни легла, тип спалня. Поставяне на трето легло в стая – по запитване.

6. Изхранването по програмата не е включено. Може да се доплатят закуски в хотелите (американски бюфет – 136 щ.д. към пакетната цена). Ако се закусва извън хотелите, може да се предвидят около 10 щ.д./човек на ден. Ориентировъчни разходи за обяд/вечеря – около 30-40 щ.д./човек на ден при изхранване в заведения тип „бързо хранене“ (обяд 15-20 щ.д./ вечеря 15-20 щ.д. без включени напитки).

7. Доплащането на останалата част от сумата се извършва най-късно до 15.05.2017 г.

ЗА ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ

РУАЛ ТРАВЕЛ, София, бул. Витоша 25, ет. 5, тел. 02/989 04 13, E-mail: rual-13@rual-travel.com; www.rual-travel.com.